Анчоус с/м
Анчоус – низькокалорійна морська риба. Вона користується великим попитом не тільки через насиченість смаку та простоту вживання, а й через насиченість білком, що за поживністю не поступається м’ясу. У своєму складі має великий набір вітамінів групи В, А, С, Е, і D.
Аргентина с/м, б/г
Аргентина, інша назва якої – серебрянка – поширена у помірних водах Атлантичного океану. Довжиною сягає від 25 до 95 см, в середньому важачи 500-800 г. М'ясу Аргентини характерні приємний смак та ніжна консистенція. В його складі міститься значна кількість вітамінів В2 і РР та корисних мінеральних речовин.
Бички с/м
Бичок відноситься до донного прибережного типу риб. Його люблять за чудовий смак, відсутність луски і мінімальну кількість кісток. Крім відмінних харчових характеристик, риба багата складом корисних для життєдіяльності людини речовин. Так, бички містять у собі білок, омега 3 і 6, фтор, молібден, цинк і хром. А наявність у складі хлору сприяє нормальному середовищу роботи ферментів шлункового соку.
Блувайтінг с/м
Блувайтінг – дрібний представник сімейства тріскових. Досягає довжини 50-55 см і ваги 1-1.2 кг. Його м'ясо відрізняється приємним смаком і ароматом, містячи у собі 15% білків і 1,5% жиру. Незамінний у якості столової риби.
Бротола с/м
Бротола – глибоководна риба сімейства морової. У ній майже немає дрібних кісток. Натомість, міститься багато корисних речовин, зокрема, вітаміни групи А, В, Е та РР.
Черевця лосося с/м
М'ясо лосося вважається помірно жирним. Дієтологи стверджують, що найбільша кількість природних жирів риби міститься саме в черевці. Цим пояснюється його цінність як джерела найнеобхідніших людині жирних амінокислот. Крім цього, черевця лосося мають у своєму хімічному складі вітаміни В1, В2, РР та деякі мінеральні речовини.
Вомер с/м
Вомер або Селена – рід морських променеперих риб, які відносяться до сімейства ставридових. Їх м'ясо відрізняється ніжним смаком, низьким вмістом жиру (4%) і високим вмістом білка (20%).
Горбуша с/м, б/г, IQF
Горбуша, вона ж – рожевий лосось, – найпоширеніший представник сімейства Лососевих. Вважається цінною промисловою рибою й становить до 80% всього улову червоної риби. Горбуша є джерелом легкозасвоюваного білка й обумовлює свою користь набором поліненасичених жирних кислот, мінеральних речовин та вітамінів.
Зубатка с/м
Зубатка відноситься до загону окунеподібних й носить народну назву «морський вовк». До складу риби входять жирні кислоти й Омега-3, що виводять «поганий» холестерин та знижує ризик розвитку захворювань серця і судин.
Івасі с/м
Івасі або тихоокеанська сардина – чемпіонка серед риб за вмістом жирних кислот Омега-3 та білка, що допомагає організму будувати нові клітини. Схожа на оселедець, але значно відрізняється від нього більш насиченим й потужним смаком.
Ікра тріски с/м
Невеликі ікринки тріски мають ніжний аромат і вишуканий смак. Їх користь для організму полягає у високому вмісті амінокислот Омега-3. Тріскова ікра має пастоподібну консистенцію, що робить її придатною як для окремої подачі, так і для приготування страв.
Ікра сайди с/м
Риба сайда є представником сімейства тріскових: містить у собі велику кількість білка, поліненасичених жирів, вітамінів, незамінних амінокислот і мінералів. М'ясо сайди має сірий відтінок і приємний смак. А її ікра – це найбільший делікатес і джерело вітамінів.
Камбала с/м
Риба цінується перш за все за свій підшкірний жир. ЇЇ м'ясо – ніжне, соковите й насичене ліпідами – корисними жирними кислотами, що відрізняються від звичайних тим, що не створюють ризик розвитку холестеринової хвороби. Камбала має пружну й ніжну білу текстура, що супроводжується солодкуватим смаком.
Кінг кліп с/м
Кінг кліп, він же – чорний конгріо – велика риба сімейства ошибневих, що вважається столовою рибою й відмінно підходить для будь-якої термічної обробки. Корисні властивості кінг кліпа обумовлені великим хімічним складом, який містить незамінні для здоров'я людини амінокислоти. Через рожевий відтінок м'яса й ніжний смак, схожий з креветкою, рибу часто називають креветковою.
Корюшка с/м
Корюшка – маленька срібляста рибка, характерною особливістю якої є запах свіжого огірка. Замість луски її тіло покрите шкірою, а під час нересту – ще й горбками. Смак у корюшки досить тихий і традиційний, притаманний будь-якій білій рибі.
Морський кролик с/м
Справжня назва риби – європейська химера. Відноситься до класу хрящових й поширена здебільшого у Північній Атлантиці й морях Північного Льодовитого океану. Морський кролик є цінним джерелом легкозасвоюваного білка й Омега-3, що позитивно впливає на центральну нервову систему, судини, та репродуктивну систему.
Минтай с/м, IQF
Минтай не дарма вже майже століття залишається одним із найпопулярніших продуктів рибної гастрономії. Він не має дрібних кісток та надлишку жиру, швидко готується й добре поєднується з гарнірами, має небагато відходів при розбиранні та оптимальний хімічний склад. Порція м'яса минтая дозволяє наситити організм п'ятою частиною добової норми вітамінів для дорослої людини.
Мойва с/м
Мойвою називають різновид корюшки, яка водиться в Льодовитому, Атлантичному і Тихому океанах. Риба має маленьку луска і мініатюрні гострі зуби. М'ясо мойви містить до 23% легкозасвоюваного білка, багато кальцію й поліненасичених жирних кислот омега-3, що знижують кількість холестерину в крові.
М’ясо сайди с/м
Сайда – одна з найпопулярніших риб сімейства тріскових, яка за відсотком вмісту жиру відноситься до сорту худої риби (всього 4%). Попри це, риба вважається такою ж поживною, як і лосось. М'ясо білої сайди є незамінним джерелом вітаміну B12, що прискорює метаболізм, підвищує імунітет і сприяє гарному кровотворенню.
Окунь с/м
Окунь – це довгаста, стиснута з боків риба сімейства Окуневі. Вона багата нікотиновою та аскорбіновою кислотами, жирами, білками та вітамінами групи В і D. Для м'яса окуня характерні хороші смакові якості, воно ароматне, біле, ніжне і нежирне. До того ж, риба має небагато кісток, що робить її незамінною у приготуванні страв.
Тушка пангасіуса с/м
Пангасіус – риба сімейства сомових, що в народі зветься акулячим сомом. Рибу відносять до категорії жирних видів, її філе має малу кількість шкідливих насичених жирів і велику – дієтичного жиру, що допомагає організму засвоювати вітаміни і сприятливо позначається на його розвитку.
Путасу с/м
М'ясо путасу має приємний смак і аромат, має лише 1,2% жиру та 17% білка. Як і більшість видів морських риб, путасу особливо корисна для людини, адже містить у своєму складі вітаміни D і А, кобальт, марганець, йод, фосфор і натрій. Ці мікроелементи забезпечують людському організму нормальний жировий і холестериновий обмін.
Скумбрія с/м, б/г
Скумбрія мешкає в солоних водах та харчується дрібною рибою і кальмарами. У її м'ясі міститься велика кількість риб'ячого жиру та вітаміни В12, А й D, підтримуючий здоров'я опорно-рухової системи. Кулінарами скумбрія цінується за пікантний смак і відсутність дрібних кісток.
Тріска с/м, б/г
Тріска – це риба, яка водиться в Атлантичному океані та вважається однією з найцінніших промислових риб. Має багатий склад вітамінів та мікроелементів і відмінно підходить для харчування при захворюваннях печінки й ожирінні. Цінується тріска за особливо ніжний смак білого м’яса та м’яку луску, що дозволяє очищувати та обробляти рибу максимально легко.
Тунець с/м
Тунець – представник сімейства скумбрієвих, мешкає в теплих тропічних і субтропічних водах усіх океанів. За кількістю білка м'ясо тунця не поступається навіть червоному м'ясу: у 100 грамах м'яса тунця – 24 грама білка. Кулінари часто називають рибу «морською телятиною».
Оселедець с/м, б/г
Оселедець найчастіше мешкає в північних частинах Атлантичного і Тихого океанів й містить у собі від 20 до 30% жиру. У складі риби присутні фосфор, йод, магній, калій, натрій, фтор та Омега-3 кислоти. А смак характеризують зазвичай так: ніжний, м’який та насичений.
Тушка Матіас с/м
Матіас – так можуть називатися виключно молоді й дозрілі оселедці, які виловлені ще до періоду нересту. Така риба встигає набрати повноцінний набір жирності й корисних мікроелементів, які мали б дістатися ікрі, але дістаються рибі, роблячи її смак особливо ніжним.
Тюлька с/м
Тюлька – риба сімейства оселедцевих, характерна особливість якої у невеликих об’ємах і широкій короткій голові. Та, незважаючи на свої маленькі розміри, м'ясо тюльки має повний комплекс амінокислот, вітамінів і мінералів.
Хамса с/м
Хамса – це маленька риба сімейства анчоусових. Їй характерно витягнуте тіло довжиною 10-17 см і вага 15-30 г, окрас від сріблясто-чорного до синьо-зеленого кольору, великий рот та добре розвинені плавники. М'ясо хамси рожеве, схоже на кільку, але більш насичене й ніжне.
Хек с/м
Хек – найбільш корисний та смачний представник тріскових порід. Його довжина може коливатися від 30-40 сантиметрів до одного метра. М'ясо хека вважається нежирним і часто використовується як дієтичний компонент в раціоні людини.
Хокі с/м
Хокі – морська риба тріскової породи, яка проживає біля берегів Австралії, Аргентини й Нової Зеландії та вважається дикою, адже не вирощують в штучних водоймах. Хокі має м'ясо білого кольору з солодкуватим присмаком, в якому практично відсутні кістки. Не має характерного запаху риби й, крім самої тушки, цінується за ікру та печінку.
Хребти форелі с/м
Морська форель водиться переважно біля берегів Північної Америки в Тихому океані. Її м'ясо забарвлене в темно-червоний колір й багате жирними кислотами омега-3 та жиророзчинними вітамінами А і D, що містяться в хребтах риби.
Хребти лосося с/м
Лосось має ніжне і смачне м'ясо, що робить її справжнім делікатесом. У всіх лососевих риб багато білків та невелика кількість жиру. І якщо немає потреби в покупці всієї риби, можна насолодитися стравою з її хребтів, на яких залишається велика кількість м'яса, насичена важливими кислотами Омега-3 й Омега-6.
Тушка кальмара с/м
Кальмари належать до загону головоногих молюсків та, на відміну від восьминогів, мають десять щупалець. Кальмари – найбільше джерело білкових речовин. У тканинах їх тіл багато екстрактивних речовин, що сприяють виділенню травних соків і створюють своєрідний смак. За хімічним складом сирі тканини кальмара відрізняються великою кількістю води і малим вмістом жиру.
Дорадо с/м, охл
Дорадо – він же морський карась або лящ – мешкає в Середземному морі. М'ясо риби має небагато кісток, рожевий колір та ніжний й злегка солодкуватий смак. У своєму складі дорадо містить мікроелементи: магній, кальцій і фосфор, що, завдяки своєму збалансованому поєднанню, легко засвоюється організмом людини.
Лосось с/м, б/ш
Лосось має чудовий смаком, тонкий аромат та велику кількість білків у своєму складі. Регулярне вживання червоної риби в їжу покращує роботу головного мозку та підвищує імунітет.
Клешні краба с/м
Найсмачніше м'ясо краба міститься у його фалангах і клешнях. Воно приємне, ніжне і солодкувате, має структуру товстих щільних волокон.
Морський коктейль с/м
У кулінарії морський коктейль – це універсальний інгредієнт, з якого готують понад 20 страв. До складу морського коктейлю входять восьминоги, молюски, кальмари, креветки, мідії і каракатиці. Інгредієнти потрапляють в коктейль вже очищеними і нарізаними, що робить процес їх розморожування й додавання у страви максимально простим.
М’ясо мідій с/м
М'ясо мідій унікальне не тільки ніжним смаком, а й своїм складом хімічним складом. Воно містить понад два десятки унікальних амінокислот, що позитивно впливають на організм, нормалізують рівень холестерину в крові, запобігають захворюванням серцево-судинної системи та покращують обмін речовин.